Pollenhelyzet

Erősödhet a pázsitfüvek és a csalánfélék pollenszórása

A pázsitfüvek és a csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes, akár a magas szintet is elérheti a következő napokban az ÁNTSZ szerint. A gombaspórák is támadhatnak.

2015.07.03 21:28MTI

Emellett a kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a nagyon magas szintet is.

Az útifű és a lórom virágpora valószínűleg továbbra is jellemzően csak alacsony mennyiségben lesz jelen, bár helyenként elérhetik a közepes szintet. Már elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a kevésbé jelentős allergének közül általában alacsony koncentrációban jelen van még a fenyőfélék, a hársfa, a szelídgesztenye, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.