Nem lesz új kollekció

A világhírű divattervező feladja karrierjét - nem tudni, mi lesz a márkával

Donna Karan abbahagyja vezető tervezői munkáját luxus divatmárkájánál, hogy idejét alapítványának szentelhesse.

2015.07.03 16:08MTI
Wikipedia/David Shankbone

A 66 éves Karan férjével, Stephen Weiss-szel és a Takiyho Inc. vállalattal közösen alapította cégét 1984-ben, amely jelenleg ruhát, sportöltözéket, cipőt és kiegészítőket árul.

A Donna Karan-kreációkat - többek között - a női alakot karcsúbbnak mutató szabásvonaluk tette híressé, a Donna Karan New York elnevezésű márka a világváros hangulatát tükrözi. A leköszönő Karan háláját és őszinte szeretetét fejezte ki hajdani és jelenlegi kollégái iránt.

A cég nem kezd azonnal új vezető tervező keresésébe, "egy ideig" nem tartanak divatbemutatókat, és új kollekciójuk sem lesz - olvasható a vállalat keddi közleményében.

"Elérkeztem életemnek ahhoz a pontjához, amikor úgy éreztem, több időt kell töltenem az Urban Zen céljainak megvalósításáért" - indokolta meg lépését a híresség. Urban Zen Company and Foundation nevű alapítványa az egészség és az oktatás területén dolgozik sokfelé a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.