Dengue-láz

Több mint tízezren betegedtek meg idén a csonttörő láz miatt

Több mint tízezren kapták meg az idei év első felében a dengue-lázat Mianmarban, és a csonttörő lázként is emlegetett betegség eddig több mint negyven halálos áldozatot szedett a délkelet-ázsiai országban.

2015.06.29 09:58MTI

A mianmari egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az egészségügyi szervek naponta 200-250 új esetet regisztrálnak.

A legtöbb megbetegedést az ország délkeleti részén fekvő Mon tartományból jelentették, a legmagasabb halálozási arányt Rangun tartományban mérték.

A dengue-láz visszaszorítását célzó hatósági program egyik tisztségviselője azt mondta, a szúnyogok által terjesztett betegség az országos szinten életbe léptetett megelőző intézkedések és a járvány megfékezésére tett lépések ellenére egyre több embert érint.

Az egészségügyi minisztérium további lépések megtételére szólította fel a mianmari kormányt. A jelenlegi esős évszakban a hasonló járványok nem szokatlanok a délkelet-ázsiai országban.

Tavaly összesen több mint 13 ezren betegedtek meg a dengue-láz miatt Mianmarban, 2013-ban pedig 20 255 megbetegedést regisztráltak. A dengue-láz klasszikus tünetei a hirtelen kezdődő láz, a fejfájás, a kiütés, valamint az izom- és ízületi fájdalmak.

A betegség másik elnevezése, a csonttörő láz arra utal, hogy mennyire súlyos lehet ez a fájdalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.