Segítség kell

Sürgősségi örökbeadó nap az Illatos úti kutyamenhelyen

Sürgősségi örökbeadó napot tartanak vasárnap a fővárosban lévő Illatos úti kutyamenhelyen, hogy enyhítsék a telep zsúfoltságát.

2015.06.28 12:56MTI

Kozma Tamás, a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóságának vezető állatorvosa az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy évente több ezer kutya kerül be a menhelyre. A 94 férőhelyes telepen jelenleg 120 állat van, jelentős részük keverék, mindegyikük rendelkezik védőoltással és mikrocsippel.

A telep több állatot csak úgy tud befogadni, ha sikerül örökbe adni néhányat a jelenleg gazdára váró kutyák és macskák közül.

A menhely támogatói különféle segítséget nyújtanak az új gazdiknak a kutyás élet kezdetéhez, korábbi tájékoztatásuk szerint a Vigyél Haza Alapítvány például minden magánszemély által vasárnap örökbe fogadott kutya ivartalanításának árát átvállalja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.