Még biztonságosabb a szex

Okosgumi, ami beriaszt a nemibetegségtől

Ne ijedjen meg, ha bekékül a gumija - okosóvszert fejlesztettek tinédzserek.

2015.06.27 17:42ma.hu
TeenTech Award

Napjainkban komoly problémát okoznak az egyébként is felelőtlen tiniknél a szexuálisan terjedő betegségek. A fiatalok nem túl megfontoltak, ha a nemi életről van szó, ezért szaporodnak gombamód az ilyen jellegű megbetegedések.

Ezen a helyzeten próbál segíteni három brit fiatal, akik találmányukkal elnyerték a TeenTech Award ezer fontos díját. Az „S.T.Eye” nevű okos gumióvszer Daanyaal Ali, Chirag Shah és Muaz Nawaz szerint képes azonosítani, ha a szexuális partnernek valamilyen nemi betegsége van. Az Isaac Newton Academy tanulóinak innovációja különböző színnel jelez, ha a testnedvben hepatitist, chlamydiát vagy más betegséget észlel.

TeenTech Award

Noha az elképzelés kiváló, és egy óvszergyártó már fel is vette a kapcsolatot a fiúkkal, egyes szakértők szerint a találmány valószínűleg csak koncepció marad. Az ilyen jellegű betegségek kiszűrése egyáltalán nem egyszerű feladat, nem véletlen, hogy még laboratóriumi körülmények között sem lehet percek alatt végrehajtani egy szűrést.

Persze a fiúk ettől függetlenül megérdemelték a díjat előremutató gondolkodásuk és a jövő generáció iránt tanúsított gondoskodásuk okán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.