Programok a Margitszigeten

Ma van a drogellenes világnap

Világszerte június 26-án tartják a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, Budapesten a Margitszigeten szerveznek figyelemfelhívó programokat és nagyszabású gálakoncertet a világnap alkalmából.

2015.06.26 07:40MTI

A pénteki egész napos közösségi rendezvényt a Katolikus Karitász és a Magyar Református Egyház szervezetei és segítőszolgálatai rendezik meg.

A Margitszigeti Víztorony udvarán már délelőttől várja a családokat a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata és a Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója, amelyek egész évben segítik az addiktív problémával küzdőket és családjukat. A szervezetek munkatársai információs anyagokkal, ismeretterjesztő beszélgetésekkel várják az érdeklődőket, valamint lehetőséget biztosítanak a személyes konzultációra is - közölték a szervezők az MTI-vel.

A rendezvényhez különböző játékos programok, tematikus filmklub, táncház és sportesemények is kapcsolódnak.

Az egész napos programot gálakoncert zárja, amelyen magyar és külföldi előadók lépnek fel az Élj tisztán! szlogen jegyében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A gálán olyan ismert előadók adnak koncertet, mint Radics Gigi, Csemer Boglárka Boggie, Oláh Gergő, ByeAlex, Kocsis Tibor, Heinz Gábor Biga, a Margaret Island, a Group'N'Swing és a Pankastic!. Az est külföldi sztárvendége a kétszeres Grammy-díjas dzsesszbőgős, Ron Carter és kvartettje lesz. A formáció elsősorban Miles Davis dalainak feldolgozását játssza a budapesti közönségnek. A nyolcvanadik életévéhez közeledő dzsesszlegenda először lép fel a Margitszigeten.

Az ENSZ-közgyűlés 1987. évi határozata alapján 1988 óta tartják június 26-án a drogfogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napját, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a drogfogyasztás veszélyeire, a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Ezen a napon a világ számos pontján szerveznek megemlékezéseket, közösségi eseményeket, koncerteket ismert közéleti személyiségek közreműködésével.

Magyarországon a világnapot 1997-óta ünneplik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.