Csobbbb

Közös vízbeugrásra hívja az ország településeit a WWF Magyarország

A kezdeményezéssel a folyók és vizes élőhelyek természeti értékeire kívánják felhívni a figyelmet.

2015.06.23 18:49MTI
wwf.hu - A 2012-es csobbanás egy részlete

A Nagy Ugrás elnevezésű európai kezdeményezés egy évtizedes múltra tekint vissza, első alkalommal 2005-ben több mint 250 ezer embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak be ugyanabban az időpontban. Magyarországon az előző években Tiszatarján és Nagykörű adott otthont az eseménynek.

A WWF Magyarország most felhívást tett közzé az ország települései számára, hogy rendezzék meg saját Nagy Ugrásukat. A kezdeményezés keretében a nem vízparton fekvő települések társulhatnak más községekkel. A felhívásra eddig hat település jelentkezett országszerte, és további öten jelezték érdeklődésüket.

"Magyarország páratlanul gazdag folyóvizekben és vizes élőhelyekben, ami nemcsak hazai - nemzetközi szinten is figyelmet érdemel" - idézi a közlemény Sipos Katalint, a WWF Magyarország igazgatóját.

A természetvédelmi szervezet, amely saját nagyszabású vízbeugrását a dunabogdányi szabadstrandon rendezi meg, a közösségformáló eseménnyel szeretné felhívni a figyelmet a vizes élőhely-rehabilitáció, valamint a Duna és mellékfolyói élővilágának megőrzésére törekvő nemzetközi együttműködések fontosságára is.

A WWF Magyarország jelenleg egy olyan regionális kezdeményezésen is dolgozik, amelynek eredményeként a horvát-magyar határon átnyúló, 2012-ben megalapított bioszféra-rezervátumot ki lehetne terjeszteni a Duna, a Dráva és a Mura szlovén, osztrák és szerb területen fekvő szakaszaira is - olvasható a közleményben.

A Nagy Ugrásról további információ a WWF Magyarország (www.wwf.hu) honlapján olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.