Pollenhelyzet

A virágpor-allergiások - szó szerint - fellélegezhetnek

Az országon átvonuló hidegfront miatt a hétvégén várhatóan országszerte mérséklődik a levegőben lévő virágpor mennyisége, ugyanakkor a pázsitfüvek pollenkoncentrációja továbbra elérheti a közepes-magas szintet.

2015.06.19 16:25MTI

A csalánfélék virágporának mennyisége jellemzően a közepes, az útifűé és a lóromé pedig az alacsony tartományban alakul.

Már elkezdődött a libatopfélék és a kenderfélék virágzása is, de pollenjükből egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A kevésbé jelentős allergének közül jelen van még a fenyőfélék, a bálványfa, a hársfa, a szelídgesztenye, a bodza, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágpora, általában alacsony koncentrációban - írta az ÁNTSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.