Ne hagyjuk parlagon

Elég volt a parlagfűből! Országos hálózatot alakít az FM az irtás irányítására

Országos koordinátori hálózatot hoz létre a parlagfűirtás irányítására a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a fővárosi és a megyei kormányhivatalokkal együttműködve.

2015.06.15 11:55MTI

A minisztérium szerint a megyei koordinátorok kinevezése elősegíti, hogy a büntetési időszakot megelőzően beazonosíthatók legyenek a fertőzött területek és a földhasználóknak kellő idejük legyen a virágzó állapot megakadályozására, a büntetés elkerülésére.

A koordinátorok megyei szinten összefogják a mentesítéssel kapcsolatos feladatokat, ellenőrzik a felméréseket, illetve felelősek a parlagfűirtási tevékenységek összehangolásáért. Szintén feladatuk, hogy az FM által 2014. december 31-én meghirdetett pályázaton támogatást nyert civil szervetek parlagfű-gyérítési munkáját segítsék és egyeztessék a közmunkaprogrammal.

A közlemény szerint a Földművelésügyi Minisztériumban Szalkai Gábor főosztályvezető-helyettes felel a fővárosi és a megyei kormányhivatalok által kijelölt koordinátorok szakmai irányításáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.