Sok problémát okoztak a részeg turisták

Nem lesz több éjszakai utcai iszogatás a népszerű üdülővárosban

Betiltották az éjszakai utcai iszogatást Mallorca egyik népszerű üdülővárosában, Magalufban, ahol az utóbbi időben egyre több problémát okoztak éjjel az ordítozó és részegen az utcán fetrengő turisták.

2015.06.09 19:38MTI

A keddtől érvényes intézkedés szerint este tíz és reggel nyolc óra között tilos az utcán iszogatni, éjféltől pedig az alkohol árusítását sem engedélyezik.

A tilalom megszegésének egyelőre azonban semmilyen következménye nem lesz, abban bíznak, hogy így is sikerül visszaszorítani a tömeges utcai alkoholizálást. Az utcákon tiltótáblák hívják fel a figyelmet az új szabályra, illetve az utazásszervezők és a szállodák bevonásával az önkormányzat kampányt indít a turisták tájékoztatására.

Pénzbírsággal sújtják viszont azt, aki közterületen végzi el a dolgát, és jelentős, akár 1500 eurós (470 ezer forintos) büntetésre számíthatnak azok, akik a szállodai szobájuk erkélyéről ugrálnak a hotel medencéjébe. A "balconing" népszerű a külföldi fiatalok között, számtalan videót készítenek és tesznek közzé az interneten az ugrásról. A mutatványnak minden évben van halálos áldozata, tavaly például egy 20 éves francia lány halt bele az ugrásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.