Várnak mindenkit

Vitál véradást rendeznek országszerte több helyszínen

Minden egészséges véradót várnak szombaton a Vitál véradás helyszínein Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsen és Szegeden. A véradók vitamindús menüt, kedvezményes kuponokat kapnak, és ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehetnek.

2015.06.06 02:30MTI

Az ország egészségi állapota jelentősen befolyásolja a véradók számának alakulását is, hiszen az egészségtelen életmód, például a túlsúly, a magas vérnyomás és a vitaminhiány következtében csökken a véradásra alkalmas 18-60 év közöttiek száma, pedig a vér semmivel sem pótolható - hívja fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye.

A szabadságolások és az iskolai szünet megkezdése előtt fontos az ország vérkészletének feltöltése, hiszen a nyári hónapokban is naponta 1500-1700 egység vérre van szükség a betegellátásban.

A véradókat a debreceni, a pécsi és a szegedi regionális vérellátó központokban, Győrben az Árkád áruházban, Budapesten pedig a Dürer Rendezvényházban várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.