Szabadidősport

Kétezer futót várnak a 8. Keszthelyi Kilométerekre

Az eddigi nevezések alapján több mint kétezren rajtolnak majd a szombaton és vasárnap már nyolcadik alkalommal sorra kerülő Keszthelyi Kilométerek futófesztiválon.

2015.05.21 23:30MTI

A szervezők tájékoztatása szerint a szombati nap a gyerekeké. Az ifjak 14.00 órától rajtolnak majd, s négytől 11 éves korig évenkénti leosztásban, fiúknak és lányoknak külön zajlanak a versenyek, de lesz három év alatti korcsoport is. Így összességében 18 kategóriában hirdetnek majd győztest.

A felnőttek vasárnap futhatnak. Számukra 10.00 órától rendezik a 2,5 és a 5 kilométeres sprintfutamokat, a félmaraton, a maraton, a váltó és kerekesszékesek rajtját pedig 16.00 órakor lövik el. A különlegességnek számító naplementés befutót követően a szervezők este fél tíztől hirdetnek eredményt.

Az érdeklődők a teljes hétvégén látogathatják a RunnerExpo szabadtéri szakkiállítást, a Varázshangok Gyermeksarkot és a Várkert Pihenőzónát. A kerekesszékes és hand-bike-os versenyzőktől nem kérnek nevezési díjat, ezzel is támogatva részvételüket.

Az esemény fővédnöke az elmúlt évekhez hasonlóan Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.