Elhanyagolt terület

A szürkehályogot és az éleslátás romlását egyszerre is műtik már a szemklinikán

A két probléma sokszor egyszerre jelentkezik az embereknél, ezért már kombinált szemműtétet is végeznek a jövőben a Semmelweis Egyetemen.

2015.05.10 13:43MTI

A jövőben kétféle szemműtétet is elvégeznek egyszerre a budapesti Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján. Nagy Zoltán Zsolt, a klinika igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában elmondta: egy néhány órás műtéttel a szürkehályogot és az éleslátás romlását okozó elváltozást is orvosolni lehet.

Mint kiemelte: 2015 a fény éve, ami ráirányítja a figyelmet a szemészeti problémákra is. Az orvos elmondta, hogy a szürkehályog és az éleslátás romlása sokszor egyszerre jelentkezik az embereknél. A kombinált műtét a betegek számára kevésbé megterhelő, és az egészségügy számára is költséghatékonyabb - fűzte hozzá.

A klinika igazgatója elmondta: a betegeknek műtét előtti vizsgálatokon kell részt venniük. Néhány esetben elvégezhető "sürgősséggel", de a kórházaknak kiszabott finanszírozási keret korlátot szab, ezért várakozásra kell készülni - mondta Nagy Zoltán Zsolt, megjegyezve: szeretnék, ha a társadalombiztosítás jobban támogatná a szemészeti beavatkozásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.