Programajánló

Júniusban ismét Mozgás Éjszakája

Június 27-én ismét megrendezi a Mozgás Éjszakáját a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja, a helyszín ezúttal a Hősök tere és a Városliget lesz.

2015.05.07 01:30MTI

Idén a korábbiaknál több sportággal, összesen 16 mozgásformával lehet megismerkedni a rendezvényen. A már megszokott kínálat - futás, kerékpár, salsa, zumbafitnesz, sárkányhajózás, nordic walking, asztalitenisz, tollaslabda, fitnesz, jóga és korfball - mellett különböző önvédelmi sportok alapjait lehet majd elsajátítani, de lesz ugrókötelezés, lábtollas mérkőzések, valamint nyári curling.

A kerékpárosok 16 kilométeres távon indulhatnak, a rajt 21.30 órakor lesz, a futók pedig - akiknek a versenyét éjfélkor indítják - három táv, a 3,5, a 6,5 és a 11 kilométer közül választhatnak.

A rendezvény célja, hogy Magyarországon javuljon az aktív mozgást végzők aránya, mert - ahogy a szervezők közleménye kiemeli - a mozgásszegény életmód következtében 35 percenként meghal valaki az országban. Az egészségkommunikációs központ hangsúlyozza, hogy az elmúlt években ugyan történt emelkedés, s jelenleg a társadalom 23 százaléka mozog hetente 2-3 alkalommal, ám ez még mindig kifejezetten alacsonynak számít, ráadásul a lakosság 44 százaléka egyáltalán nem sportol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.