Szerencsére nem az FBI vizsgálta

Nem ebolás a gyanús tünetekkel kezelt szlovén nő

A vizsgálatok elvégzésére és kielemzésére a ljubljanai mikrobiológiai intézetben került sor, amely rendelkezik az ebolatesztelésre alkalmas legkorszerűbb felszereléssel is.

2015.04.20 11:36MTI
Forrás: Wikipedia

Negatívnak bizonyult annak a szlovén nőnek az ebolatesztje, akit a betegség gyanújával múlt héten szállítottak magas lázzal a ljubljanai kórházba - közölte a szlovén sajtó hétfőn.

A vizsgálatok elvégzésére és kielemzésére a ljubljanai mikrobiológiai intézetben került sor, amely rendelkezik az ebolatesztelésre alkalmas legkorszerűbb felszereléssel is - írták a lapok.

A ljubljanai klinikai központ orvosai a múlt hét csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián jelentették be, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek. A beteget szerdán szállították kórházba magas lázzal, ebolagyanús tünetekkel.

A szlovén nő nemrég tért haza Afrika egyik olyan országából, amelyben még aktív a betegség.

A kór az elmúlt egy év során Nyugat-Afrikában - elsősorban Guineában, Sierra Leonéban és Libériában - több mint 25 ezren betegedtek meg, több mint 10 ezren meg is haltak közülük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.