Sportért felelni

Egyre több magyar felnőtt sportol

Míg 2010-ben a lakosság 5 százaléka mozgott, addig ma már ez az arány 15 százalék.

2015.04.19 13:02MTI

Egyre több magyar felnőtt sportol: míg 2010-ben a lakosság 5 százaléka mozgott, addig ma már ez az arány 15 százalék - erről Simicskó István sportért felelős államtitkár beszélt az M1 aktuális csatornának.

Hozzátette: a sportolási hajlandóság "Magyarországon fejlődhet a legdinamikusabban" az Európai Unióban.

Simicskó István célként fogalmazta meg, hogy lehetőség szerint minden gyerek sportoljon, hozzátéve, hogy nem kell mindenkinek élsportolónak lennie.

Ezzel kapcsolatban megemlítette a Sport legyen a Tied! elnevezésű új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot.

A program keretében idén húsz nagyvárosban tartanak sportágválasztó eseményeket - június 3-ig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen. Ezek mellett szervezik az iskolai rendezvényeket, ősszel 230 iskolában. A különböző állomásokon a 16 kiemelt sportág, illetve a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselői, szakosztályai tartanak bemutatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.