Fertőzésveszély

Egyre közelebb merészkedik hozzánk az Ebola

Gyanús tünetekkel szállítottak kórházba egy beteget Ljubljanában.

2015.04.16 17:06MTI
Forrás: Wikipedia

A ljubljanai klinikai központ orvosai csütörtökön rendkívüli sajtókonferencián bejelentették, hogy nagy valószínűséggel ebolás beteget kezelnek - közölte a Delo című szlovén napilap.

Az újság szerint szlovén állampolgárról van szó, aki nemrég tért haza Afrika egyik országából, amelyben még aktív a betegség.

A gyanús beteget szerdán szállították be a kórházba magas lázzal.

Az orvosok a tünetek alapján ebolára gyanakszanak. A szükséges vizsgálatok és elemzések még folynak, a laboreredmények néhány napon belül igazolhatják az orvosok gyanúját - írta a lap.

Franc Strle, a kórház fertőzőosztályának vezetőorvosa a sajtónak úgy nyilatkozott, a végleges eredmény ismeretéig nem zárhatják ki, hogy a beteg a halálos vírussal fertőződött meg.

"A mi feladatunk, hogy segítsünk a betegen és csökkentsük az esélyét annak, hogy mások is megfertőződjenek" - mondták az orvosok a sajtókonferencián.

Arról is beszámoltak, hogy a beteg állapota kielégítő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.