Hálapénzmentes egészségügy

Ennyit kellene adni egy orvosoknak, hogy ne fogadjanak el hálapénzt

Egy kezdő orvosnak nettó 300 ezer, egy szakorvosnak 500 ezer, egy adjunktusnak 600 ezer, egy főorvosnak 700 ezer forintot kellene keresnie, hogy ne fogadjon el hálapénzt és Magyarországon maradjon.

2015.04.12 07:38MTI

Dénes Tamás, a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában azzal összefüggésben beszélt a kérdésről, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar lakosság tavaly összesen 8,4 milliárd forintnyi borravalót és csaknem ugyanennyi, 8,3 milliárd forint hálapénzt adott, utóbbi legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták.

A szövetség vezetője jelezte: arra kérik a jogalkotót, hogy mérlegelje, hogy törvényesíti-e a hálapénzt. Mint mondta, abban bíznak, hogy olyan javaslat születik, amely garantálja az egészségügyben dolgozók bérének elfogadható szintre növelését és onnantól kezdve minden hálapénz bűncselekmény.

Az elfogadható jövedelem mértékét firtató kérdésre Dénes Tamás azt felelte: egy kezdő orvosnak nettó 300 ezer, egy szakorvosnak 500 ezer, egy adjunktusnak 600 ezer, egy főorvosnak 700 ezer forintot kellene keresnie, hogy ne fogadjon el hálapénzt és Magyarországon maradjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.