Mikrofókuszált ultrahang és kontúrterápia

Szépülni akar? Íme, ezek a legújabb trendek az orvosesztétikában

A húsvét előtti napokban tartották meg Monacóban az Esztétikai Világkongresszust, ahol az orvosesztétika legújabb trendjeire is fény derült. Íme, ezekkel a módszerekkel lehet szépülni a közeljövőben!

2015.04.08 18:00ma.hu

Közel 9000 szakember vett részt a nemrégiben megrendezett 13. Esztétikai Világkongresszuson a világ 120 országából. „A találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük a legújabb esztétikai lehetőségeket, amelyek a szervezet természetes biológiai folyamataira építenek. Ilyen a mikrofókuszált ultrahangos kezelés, a vékonyszálas kontúrterápia, valamint a carboxy- és oxigénterápia. Ugyanakkor nekünk, szakembereknek az az álláspontunk, hogy csodakezelés nincs! Mindig az egyénre szabott, kombinált terápiák a leghatásosabbak a bőr fiatalságának megőrzésére” – mondta el dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus orvosszakértő.

Idén az egyik legnépszerűbb orvosesztétikai trendnek a mikrofókuszált ultrahangos kezelések minősülnek. „Az arcfiatalító eljárások közül vitathatatlanul ez a legígéretesebb módszer, amely az arc, a nyak és a dekoltázs bőrének hosszútávú megújulását segíti elő. Az eredmények fantasztikusak: hőalapú technológia segítségével, műtét nélkül, és a saját vonások megőrzésével fiatalíthatjuk bőrünket és érhetünk el lifting-hatást” – árulta el dr. Kriston Renáta.

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Kiemelte: az esztétikai bőrgyógyászat másik vezető műtétmentes eljárása a vékonyszálas kontúrterápia – itt új típusú fonalakkal és behelyezési technikákkal találkozhatunk idén. „A kezelés során teljesen felszívódó, bioaktív szálakat juttatunk a bőrbe, amelyek fokozzák a kollagéntermelést. Az eljárás előnye, hogy a fonalak hosszának, vastagságának és funkciójának sokszínűsége miatt a kezelés maximálisan egyénre szabható.

A „természetesebb” megoldások kedvelőinek ígéretes megoldást jelent a carboxy- és oxigénterápia, amely bőrfiatalító hatása mellett sikeresen alkalmazható az alakformálásban, a narancsbőr kezelésében, a hajproblémák gyógyításában. A kezelés során szén-dioxidot juttatnak a bőrbe, amely a vérkeringésre gyakorolt hatása révén segíti a sejtmegújulást és a kollagéntermelést. Már egyetlen kezelés után láthatóvá válik az eredmény.

Fontos kiemelni, hogy az orvostudomány már felismerte: a korral nem tudjuk felvenni a harcot pusztán a bőrön keresztül bejuttatott hatóanyagok segítségével. Sokkal fontosabb, hogy ezekkel karöltve, inkább a szervezet belső működését optimalizáljuk, továbbá hogy megtaláljuk az egyensúlyt a szépség és egészség között. Az anti-aging orvoslás ezért jött létre: szakítunk a ránctalanság mítoszával, és inkább a valódi életkorhoz illeszkedő megjelenést helyezzük előtérbe” – mondta el a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.