Végre

Véget ért az influenzajárvány!

Az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent.

2015.03.25 15:00MTI

Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent - közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján múlt héten 13 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 34 százalékkal kevesebben, mint az azt előző héten. Az összesített adatok szerint a 12. héten a fővárosban és tizenhét megyében csökkent, két megyében (Fejér és Somogy megye) stagnált az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

A betegek 18,4 százaléka gyermek, 38,9 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 29,7 százaléka, 13,0 százalékuk pedig a 60 éven felüli volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.