Programajánló

Május végéig jelentkezhetnek a települések a Virágos Magyarországért versenybe

A megmérettetés több mint két évtizede az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom.

2015.03.24 02:30MTI

Idén május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fődíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) - közölte a projektet kezelő Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a Virágos Magyarországért verseny több mint két évtizede az ország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom, amelyhez az MT Zrt. biztosít szervezeti és finanszírozási keretet. Az országos mellett ma már helyi - városi, megyei, régiós - versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében.

A tájékoztatás szerint a feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható az interneten, a mozgalom honlapján, a viragosmagyarorszag.itthon.hu címen.

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2015-ben a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága, kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója.

A közlemény emlékeztet: a mozgalom fontos összekötő kapocs Európával, mivel a magyar megmérettetés része a 12 európai országot átfogó Európai Virágos Városok és Falvak versenyének. Az elmúlt két évtized alatt közel 50 magyar település vett részt az európai versenyben igen szép eredménnyel: 8 arany-, 22 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve.

2015-ben város kategóriában Siófok, falu kategóriában Balatongyörök képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.