Utcára rakták a csöppnyi kiskutyát

Önnek lett volna szíve kidobni???

Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján kóborolt az önálló életre abszolút képtelen 1-2 hónap körüli kiskutya. Nagyon cuki és gazdát keres, mint társai.

2015.03.13 16:26ma.hu

A forgatagban hagyott négylábú kidobása állatkínzásnak minősül, ami börtönnel is sújtható bűncselekmény. A kutyusra állatbarát bolti eladó vigyázott, amíg az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere a reszkető kutyust biztonságba nem helyezte.

Seres Zoltán, az állatvédő egyesület munkatársa szerint nagyon sokan felelőtlenül engedik szaporodni házi kedvenceiket: sokkal több a teljesen ingyen örökbe fogadható házi kedvenc, mint amennyi felelős gazdajelölt van. A szaporított kiskutyák gazdához adása így nehézkes.

Az utcára kitett, gyöngécske kiskutyát ha nem szedte volna össze az állatvédő egyesület munkatársa, a pusztulás várt volna rá. "Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, az emberek értelmetlen és kínzó cselekményei fölött nem lehet napirendre térni" - mondta el az állatvédő.

Ő és a többi utcáról megmentett kiskutya gazdit keresnek. Örökbe fogadható kutyák és macskák kapcsán a www.ebangyal.hu oldalon lehet informálódni.

Orpheus Állatvédő Egyesület


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.