Szálló por

Három településen nem túl jó levegőt venni

Ilyen helyzetben az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak, az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata.

2015.02.23 11:39MTI

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren - egészségtelennek minősítette a levegőt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfőn.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) korábbi tájékoztatása szerint ilyen helyzetben az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak, az asztmásoknak szükséges lehet az egyéni védőeszköz használata.

Az OKI térképe szerint Budapest, Vác, Dunaújváros, Kazincbarcika, Debrecen és Oszlár levegője is kifogásolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.