ÁNTSZ

Továbbra is terjed az influenza Európában

Továbbra is terjed az influenza Európában, ám az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma enyhén csökkent az elmúlt héten, ami annak a jele lehet, hogy a kontinens néhány országa már túljutott a járvány csúcsán.

2015.02.21 18:17MTI

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb, február 9. és 15. közötti időszak adatait összesítő jelentése szerint az elmúlt hetinél eggyel több, 21 ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról.

A közlés szerint Belgium, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Skócia, valamint Magyarország jelentett járványt.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) emlékeztetett, Magyarországon a becslés szerint az elmúlt héten 91 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.