Szálló por

Két településen egészségtelen a levegő

Az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak, az asztmásoknak szükséges lehetett az egyéni védőeszköz használata

2015.02.14 19:39MTI

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelen a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegő-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombat este az MTI-vel.

Az említett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területen az arra érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak, az asztmásoknak szükséges lehetett az egyéni védőeszköz használata - írták.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint a szálló por miatti légszennyezettség további kilenc városban - Budapest, Vác, Dunaújváros, Szolnok, Szeged, Debrecen, Miskolc, Oszlár, Kazincbarcika - is meghaladta az egészségügyi határértéket.

A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a levegőminőség javulása nem várható az érintett térségekben - írta az ÁNTSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.