Stayin' Alive

Tartsd életben! Hasít a gengsztervideó

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványa nem nyúlt mellé, amikor magyarította az egyik legsikeresebb, interneten futó vírusvideót az életmentő elsősegélynyújtásról.

2015.02.08 08:43ma.hu
YouTube screenshot

"A Valami Amerika 2 szereplőivel együtt mi is hisszük, hogy a humor és a zene segít a laikus, egyszerűen és gyorsan megjegyezhető újraélesztési ismeretek elsajátításában. Van megoldás, ha esetleg számunkra is gondot okoz a szájon át való lélegeztetés, és hirtelen zavarunkban nem szeretnénk ilyen kontaktusba kerülni egy bajba jutott embertársunkkal" - irja az OMSZA.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjával céljuk elérni, hogy javuljon az újraélesztési tudás és hajlandóság Magyarországon, a magyar iskolákban pedig legyen tananyag az újraélesztés.

A videó pár napja került fel a YouTube-ra, és máris 200 000 felé pörög a számlálója. A videó alapjául szolgáló eredeti kisfilmet az angol Vinnie Jones - többek között Guy Ritchie-gengszterfilmek főszereplője - közreműködésével sokan ismerik, mégis elismeréssel nyilatkoznak róla a kommentek. Sőt, a magyar változatot szinte egyöntetűen jobbnak tartják az eredetinél, többek között a jellegzetes magyar humor belecsempészése miatt.

Ön bele merne vágni az újraélesztésbe? Nézze csak, ennyiről van szó:


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.