Pároskerék

Londonban épülhet Európa első kerékpáros szupersztrádája

A harminc kilométer hosszú, védett bicikliút felépítése közel egymilliárd euróba kerülhet.

2015.02.03 21:19ma.hu

A Guardian keddi riportja szerint London polgármestere áldását adta Európa leghosszabb védett kerékpárútjának megépítésére. Az első, 18 kilométer hosszú "bringasztráda" kelet-nyugati irányban fogja átszelni a várost, de a szakemberek egy észak-déli pálya kiépítését is fontolgatják.

Inhabitat

Az elkülönített kerékpárutak nagy előnye, hogy a megszokott biciklis sávoknál jóval nagyobb biztonságot szavatolnak a közlekedők számára. "A kerékpár London egyik legfontosabb közlekedési eszközévé vált, naponta átlagosan 170 000-ren tekernek át a belvároson - mondta a lapnak nyilatkozva Peter Hendry, a városháza közlekedési biztosa. - Az ehhez hasonló projektek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy alapvetően átformáljuk a kerékpáros közlekedést Londonban - olyan, rendkívül biztonságos alternatívává tegyük, amelyet évről-évre többen választanak majd.

Inhabitat

A Guardian szerint az első londoni kerékpáros sztráda felépítése az előzetes számítások szerint közel egymilliárd euróba fog kerülni. Megéri a befektetés, hiszen a fejlesztés még a jelenleginél is vonzóbbá teheti a várost az ott lakók és a turisták számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.