Még alkalmasságot is vizsgál

Véradások időpontjairól és helyszíneiről tájékoztat a Véradás applikáció

A Magyar Vöröskereszt által szervezett véradásokról gyorsan és egyszerűen lehet tájékozódni az új applikáció segítségével, amely mindezek mellett a felhasználó véradási alkalmasságát is megvizsgálja

2015.02.03 15:48MTI

Véradások időpontjairól és helyszíneiről ad tájékoztatást a Magyar Vöröskereszt Véradás - Vöröskereszt elnevezésű új mobilalkalmazása.

A Magyar Vöröskereszt által szervezett véradásokról gyorsan és egyszerűen lehet tájékozódni az új applikáció segítségével, amely mindezek mellett a felhasználó véradási alkalmasságát is megvizsgálja - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az alkalmazás tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb véradóhelyszínt, és elolvashatja a legfrissebb, véradással kapcsolatos híreket is. A felületen arra is van lehetőség, hogy a felhasználó az egyéni véradással kapcsolatos információit megossza a közösségi oldalakon.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint hamarosan elérhető lesz az Apple Store-ban is.

A Magyar Vöröskereszt havonta csaknem 1000 véradást szervez, ahova minél több fiatalt is vár. A szervezet kiemelt figyelmet szentel arra, hogy új felületeken hívja fel az ifjúság figyelmét tevékenységük fontosságára. Ezt a célt szolgálja az egyetemek és a főiskolák között kilencedik éve megrendezett Országos Felsőoktatási Véradóverseny, valamint a szervezet megújult weboldala is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.