Sárkány ellen sárkányfű

Hamarosan "kihalhatnak" a büdös emberek

Utazott már nyári melegben buszon? Ült már 24 órája nem tusolt kollégája mellett egy értekezleten? Kempingezett már hosszú, fürdés nélküli napokon keresztül barátaival? A jövőben ezek az élethelyzetek nem járnak majd együtt kellemetlen szaggal!

2015.01.30 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Chris Philpot

Állítson bárki bármit, az ember nem bűzlik. Kellemetlen testszagunkról az a baktérium tehet, mely izzadtságunkból és gyomrunk tartalmából táplálkozik. Számos dolgot tehetünk ennek a szagnak az eltüntetése ellen, például a gyakori tisztálkodás gyorsan - igaz, ideiglenesen - megoldja a problémát, de a húsevés elhagyása és a kellően sok folyadék fogyasztása szintén elősegíti, hogy mások ne kerüljék társaságunkat.

Ugyanakkor van - vagy legalábbis hamarosan lesz - egy drasztikusabb módszer is. A Personalized Probiotics és a Cambrian Genomics együttműködése révén létrejött egy genetikailag módosított baktérium, ami megszállja, kolonizálja a beleket. Specializált génjeinek utasításait követve a baktérium kellemesen illatozó összetevőket bocsát ki, amivel - a kutatók állítása szerint - el tudja fedni az emberi orr számára kellemetlennek ható szagokat.

"Az élet tulajdonképpen csak kódsorozat." - nyilatkozta Austen Heinz, a Cambrian Genomics vezérigazgatója - "Minden szerkeszthető."

A szer egyelőre kísérleti stádiumban van, kereskedelmi forgalomban kapható termékként, szolgáltatásként, kezelésként való debütálása egyelőre nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.