Quitbit

Akkumulátoros öngyújtó segíthet a dohányzásról való leszokásban

Ha a hagyományos módszerek nem váltak be, hívjuk segítségül a 21. századot! Bluetooth, digitális kijelző, dohányzási szokásaink megosztása jellemzi azt a kütyüt, ami "mellékesen"elektromos tűzgyújtásra képes.

2015.01.09 15:00ma.hu

Ha mindig is gondot okozott a dohányzásról való leszokás, még a Nemzeti Dohányboltok sem tudták eltántorítani a cigarettavásárlástól, akkor talán érdemes lehet megfontolni egy új öngyújtó vásárlását. De nem akármilyen öngyújtóét! A "mindössze" 100 dollárba kerülő Quitbit ugyanis azt ígéri, hogy a modern technika révén segít leszokni.

Sem gáz, sem lángok nem kísérik működését, belső "fűtőteste" biztosítja a rágyújtáshoz szükséges hőt. Ez eddig rendben is van, de hogyan fog ettől az ember kevesebbet dohányozni? Nos, a Bluetooth-képes eszköz digitálisan kijelzi rágyújtásaink számát, ezzel "stresszelve" használóját. Ezeket az eseményeket meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, tovább növelve az ambivalens érzést, amit a dohányfüst szívásának öröme és a leszokáshoz szükséges kellő akarat hiányának szégyenérzete okoz.

Az okostelefonról is vezérelhető öngyújtó egy töltéssel egy hétig bírja. Használatával felmérhetjük, mennyi pénzt spóroltunk meg az el nem szívott cigaretták révén. Sőt, még akár le is tilthatjuk működését, napi pár alkalomra korlátozva a tűzgyújtások számát.

Egy dolog biztos: vagy tényleg leszokunk a cigiről, vagy egy életre megutáljuk a modern elektronikus kütyüket, amik beleszólnak mindennapjainkba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.