Csúcstechnológia

Auravédő robotruha a bizalmaskodó idegenek ellen

A 3D-nyomtatóval készült, mikroszámítógép vezérelte "pókruha" mechanikus csápokkal védi viselője intimszféráját.

2014.12.25 10:44ma.hu

Különleges robotruhát mutatott be Anouk Wipprecht holland divattervező, aki az elmúlt években egyedi, a divat és a technológia újdonságait ötvöző ruhakölteményeivel hívta fel magára a figyelmet.

A tervező mechanikus csápokkal szerelte fel a teljes egészében 3D-nyomtatóval készült „pókruhát”, amelyek csak azokat engedik a viselője közelébe, akiket az szimpatikusnak talál. Az öltözetet, amelyet a januári CES-en is kiállítanak majd, az Intel hitelkártya méretű Edison mikroszámítógépe vezérli.

„[A ruha] távolságmérő és légzésérzékelő szenzorok segítségével méri be és védi viselőjének személyes terét. Ha valaki agresszívan közelít, a mechanikus csápok támadó pozíciót veszek fel. Ha viszont nyugodtan lép oda a viselőjéhez, finom, szuggesztív gesztusokkal hívogatják” – írta Wipprecht.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.