Folyamat, visszafordítható

Ha a folyamat nem fordul meg, gyermekeink öt évvel kevesebbet élhetnek

A világ jelenlegi egyik nagy problémája a mozgás, a sportolás hiánya, és ez súlyos következményekkel jár. Mérföldkövet jelent majd a Nemzetközi Szabadidősport Szövetség (TAFISA) jövő októberi, budapesti kongresszusa a szervezet főtitkára szerint.

2014.12.13 14:47MTI
Fotó: archív

Egyes felmérések szerint ha a folyamat nem fordul meg, "gyermekeink átlagosan öt évvel kevesebbet élhetnek majd". A sportvezető szerint mindent meg kell tenni azért, hogy változást érjenek el, mert közös felelősség, hogy a gyerekek visszakapják ezt az öt évet. Ezért, mint mondta, jövő októberben a Pesti Vigadóban sorra kerülő négynapos kongresszuson fontos döntéseket fog hozni a TAFISA, a magyar főváros pedig a változás szimbóluma lesz.

A 24. ülés jelentőségét érzékeltetve Wolfgang Baumann jelezte, hogy a TAFISA-nak 160 országból 280 tagszervezete van, Budapestre négyszáz vendég érkezik a világ minden pontjáról. A kongresszus mottója: a sport mindenki számára tartós örökség.

Simicskó István sportért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a sport területén három fontos célt határoztak meg, azt, hogy minden gyerek sportoljon, fontos világeseményeknek, -versenyeknek adjon otthont az ország, és megfelelő sportlétesítményeket építsenek mindezek megvalósításához. Emlékeztetett arra, hogy jövő szeptembertől már minden osztályban kötelező lesz a mindennapos testnevelésóra, és jövőre 41 jelentős sportesemény lesz Magyarországon. Ezek egyike a TAFISA kongresszusa, amely által Budapest a világ szabadidősportjának fővárosa lesz 2015-ben, amit nagy megtiszteltetésnek nevezett.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke azt mondta: Magyarország sportnagyhatalom, ott volt az olimpiai mozgalom bölcsőjénél, fontos kérdésként kezeli az egészséges életmódot, a mozgást és a sportot.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főigazgatója a TAFISA munkáját dicsérte, és kiemelte, hogy a MOB számára is fontos a jövő októberi esemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.