Akcióban a modern technika

Pizza, legtitkosabb vágyaink alapján

Mindig vegának mondja magát, de titokban majd meghal egy kis szalámiért? Nincs több titok, nincs több pincér - itt a gondolataink útján kiválasztott pizza.

2014.12.07 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Ha nem otthon főzünk, akkor vagy pincértől rendeljük az ételt egy étteremben, vagy online, kattintással választjuk ki, mit is szeretnénk enni. A Pizza Hut különös vállalkozásba fogott az Egyesült Királyságban: szemkövetéses technikával "találja ki", hogy milyen pizzát is szeretne enni a kedves vendég; gyakorlatilag ösztönszintre viszi le az ennivaló kiválasztását.

Tabletalapú menüből 20 összetevő közül választhatunk, de nem érintéssel vagy kattintással, hanem szemünkkel. A táblagép ugyanis azt vizsgálja, melyik feltéte(ke)n időzik el tekintetünk hosszabban. Na persze ez a "hosszúság" igen relatív: a gyorsétteremlánc üzemeltetője szerint alig három másodperc alatt kielemzik a szemek mozgását, és automatikusan összeállítják az ideális pizzát. Könnyen lebuktathatja az álvegetáriánusokat az újfajta rendelés, mégis, úgy tűnik, hogy a Pizza Hutba járókat megfogta a lehetőség. Belső felmérés szerint a vendégek 98 százaléka elégedett ezzel a fajta ételrendelési módszerrel.

És hogy mit tehet az, akinek mégsem nyerte el tetszését az algoritmizált módon összerakott tészta? Rövid ideig bámulnia kell az újraindítás gombot, és az egész folyamat elölről kezdődik. Ami egyébként valahogy így zajlik, nézze csak:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.