Lombardiában

Halálesetek miatt kellett leállítani az influenzaoltásokat

Az influenzaoltás után meghalt személyek mindegyike 68 évnél idősebb volt, és más betegségben is szenvedtek.

2014.11.28 11:28MTI

Három idős ember halála miatt péntektől leállították az influenza elleni védőoltást az észak-olaszországi Lombardiában.

A halálesetek Molise tartományban és Szicília szigetén történtek. Az influenzaoltás után meghalt személyek mindegyike 68 évnél idősebb volt, és más betegségben is szenvedtek - közölte az olasz egészségügyi minisztérium. Novemberben oltották be őket vagy kórházban vagy háziorvosnál. Egy szintén influenza ellen beoltott negyedik idős személyt súlyos állapotban kórházban ápolnak.

Az érintett személyeknek beadott oltóanyagot tartalmazó tételeket bevonták, és Lombardiában az esetek kivizsgálásáig felfüggesztették az influenza elleni oltást.

Az egyik ismert olasz gyógyszergyártó cég 1977 óta használt, Olaszországban gyártott oltóanyagáról van szó. Évente több millió, 65 év feletti személyt oltanak be vele. Olaszországban évente nyolcezren halnak meg influenzában úgy, hogy előtte nem oltatták be magukat - közölte a gyógyszercég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.