Most már legalább nem nyeli le...

Nem bírja abbahagyni: szivacsokat eszik minden nap

Ötéves volt, amikor először elrágcsált egy szivacsot, azóta pedig képtelen ellenállni a csábításnak egy 19 éves egyetemista lány, pedig azt mondja, szeretne leszokni róla.

2014.11.26 12:00ma.hu

Hetente két nagy fürdőszobai szivacsot is képes elfogyasztani a 19 éves Rosie Skinner, aki bizarr vonzalmáról immár 14 éve nem tud leszokni. Csak ötéves volt, amikor rájött, hogy rendkívül csábítóan hat rá a nedves szivacs illata, és olyankor semmi mást nem akar, mint a szájában érezni az ízét és a ruganyos állagát. "Szeretem az anyagát, egy kicsit olyan, mintha süteményt ennék. Néha megpróbálom abbahagyni, de ha nagyon feszült napom van, akkor elrágcsálok egy szivacsot és megnyugszom" - meséli az angliai Epsomban élő nő.

Rosie sokáig az anyja előtt is titkolta a bizarr mániáját, mert tudta, hogy abnormális, amit csinál, csak épp nem tudott ellenállni neki. Tízévesen bukott le, amikor úgy esett ki a foga, hogy épp egy szivacsot rágott. "Eltartott egy ideig, míg megmagyaráztam anyukámnak, mit keres a fogam a szivacsban" - vallotta be. Aztán 13 éves korában nagy bajba került, mert a gyomra nem tudta megemészteni a sok szivacsot és meg kellett őt műteni.

Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati

"Elkezdett fájni a gyomrom, aztán egyre kínzóbbá vált. Elrohantunk a kórházba, ahol az orvosok egy akkora szivacslabdát távolítottak el, mint egy kisegér. Az orvosok azt mondták, hogy ez elég furcsa, és azt is mondták, hogy ne egyek szivacsot. Próbáltam szót fogadni, de nem tudok harcolni a sóvárgás ellen. Most már csak rágom egy ideig, és aztán kiköpöm" - meséli. Kedvenc márkája is van, és mindig akad egy kis szivacs a táskájában, az egyetemre is úgy jár be, hogy az uzsonnás dobozában szivacsot visz magával.

"Szeretnék leszokni, de még nem nőttem ki ebből a szokásból. Arra is gondoltam, hogy veszek egy minőségi, luxusszivacsot a tengerből, de ezzel már túl messzire mennék" - ismerte be. "Tudom, hogy ez furcsa. A családom és a párom, Callum szerint őrült vagyok, de nem bánom, hogy ezt gondolják: ez is a része annak, aki vagyok."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.