Lex bőrönd

Turistaellenes törvény Velencében

Elegük van a lakosoknak abból, hogy a látogatók miatt nem tudnak pihenni.

2014.11.22 20:00ma.hu

A romantika egyik fellegvárának tartott olasz város lakosai a hatóságokhoz fordultak, hogy tegyenek valamit az évi 27 millió turista hangos bőröndhúzogatása ellen. A csatornák városának lakóit ugyanis nagyon zavarja, hogy mindennapjaikat az ide látogatók gurulós bőröndjeinek zajában élik, amik igen hangosak a köves utcákon.

A város vezetésénél pedig megértő fülekre találtak, a benyújtott és jövőre életbe lépő törvényjavaslat értelmében a turistákat akár 500 euróra is büntethetik, ha azok zajosan húzzák végig csomagjaikat az ősi város közterületein. A törvény nem kíméli a szállítókat sem, ezután tilos lesz az árukat kiskocsikon mozgatni még a teherautóktól a boltok raktáráig tartó rövid úton is.

A kissé kirekesztő törvény érdekes módon nem vonatkozik majd a helyi lakosokra, bár a döntésnek ez a része még jogi vita tárgyát képezi.

A városvezetés nyilatkozata szerint a szabályozás azért jött létre, mert rengetegen panaszkodnak a hatalmas zaj miatt, amit a kerekek váltanak ki az utcákon, mind éjjel mind nappal. Márpedig az állampolgárokat megilleti a csendhez és pihenéshez való jog. A szabályozás értelmében a jövőben csak puha burkolattal ellátott kerekes eszközöket lehet majd használni, ami segíthet megóvni az olasz város több száz éves útjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.