Harc a pikkelysömör ellen

Fényterápiás kabin segíti a bőrbetegségek kezelését Pécsett

Fényterápiás kabint helyezett üzembe és tanácsadó programot indított a pszoriázisban, azaz pikkelysömörben szenvedő betegek kezelésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) bőrgyógyászati klinikája kedden a baranyai megyeszékhelyen.

2014.11.19 06:30MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A PTE az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a most átadott fénykabin az egyik legkorszerűbb az országban, segítségével több száz pikkelysömörrel, atópiás ekcémával és más, krónikus gyulladásos bőrbetegséggel küszködő páciens magas szintű ellátására nyílik lehetőség a Baranya, Somogy, Tolna alkotta Dél-dunántúli Régióban.

Utaltak rá: a pikkelysömör Magyarországon mintegy 200 ezer embert sújt. Ez a betegség az orvostudomány jelenlegi állása szerint gyógyíthatatlan, csak a tünetei kezelhetők, és az érintetteket a tünetek mellett társadalmi előítéletek is sújtják.

Az egyetem hangsúlyozta, hogy éppen ezért Budapest után első vidéki helyszínként Pécsett is elindul az Átváltozás program, amely térítésmentes szakmai és lelki támogatást nyújt a betegeknek.

Az érdeklődőket és hozzátartozóikat megtanítják a terápiák megfelelő alkalmazására, hasznos tippeket adnak a lelki terhek, a stressz leküzdésére, a helyes táplálkozással és a megfelelő testmozgással kapcsolatban, mert ennél a krónikus bőrbetegségnél csak teljes életmódváltással lehet látványos eredményt elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.