November 15.

A tudatos életvezetés fontosságát hangsúlyozzák a diabétesz világnapján

A tudatos életvezetés fontosságára hívja fel a figyelmet a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének egynapos előadássorozata, amelyet a diabétesz világnaphoz kapcsolódva november 15-én szerveznek meg a Lurdy Házban.

2014.11.13 23:30MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A programon szó esik majd az egészséges étkezést jelentő diétáról, a rendszeres mérések és vizsgálatok fontosságáról, továbbá a diabétesz által előidézett lelki gondokról is - olvasható az egyesület MTI-hez eljuttatott programjában.

Előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a 2-es típusú diabétesz kezeléséről, a vércukormérő pontosságának jelentőségéről, az inzulinterápia buktatóiról, az önellenőrzés fontosságáról, valamint a neuropátiás, idegi fájdalomról mint a cukorbetegség gyakori szövődményéről.

Ez utóbbi a program kiemelt, szűréssel is támogatott témája lesz, hiszen a cukorbetegek mintegy harmadánál alakul ki a diabéteszes neuropátia, a cukorbetegséget kísérő idegi, idegrendszeri károsodás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.