Ajándék

Csokoládécsodák - különleges tárgyak, nem(csak) nyalakodásra

A világhírű csokoládéművészek exkluzív ajándéktárgyakat készítenek csokoládéból, melyeket a tulajdonosaik igazi műkincsként őriznek otthonaikban.

2014.11.04 20:30ma.hu
Fotó: cherriemoore

Az ehető dísztárgyak és festmények az utóbbi években már-már új művészi ágat teremtettek. Carl Warner foodscape art művész például tájképeket készít különböző ételekből, Jean Zaun pedig csokoládéval fest portrékat és különböző csendéleteket. A www.ahonapajandeka.hu összegyűjtött pár különleges csokoládéalkotást.

Bőr vagy csokoládé?

Thomas Schnetzler csokoládémester a Lindt egyik üzletének megnyitójára egy különleges női táskával rukkolt elő mindenki meglepetésére. A táska minden apró részlete fehér és tejcsokoládé megmunkálásával készült. A látogatók alig akartak hinni a szemüknek. Még a valódinak tűnő bőrhatású pántok és a csat alapanyaga is kizárólag csokoládé.

Fotó: artederno

Mona Lisa portré csokiból

Egy tokiói séf Leonardo híres mesterművét alkotta meg csokoládéból. A csokoládéba karcolt Mona Lisa portrét, mely az eredeti kép méretarányos mása, Setsuko Hara, a Mary’s Chocolate cég elnöke mutatta be a Salon du Chocolat kiállításon egy tokiói áruház aulájában. A portré tulajdonképpen egy dombormű, mely élethűen ábrázolja az akkori kor szépségideálját.

Fotó: worldculturepictorial

Az Eiffel torony csokoládé mása

A 14. Párizsi Csokoládé Vásárra készült el a világ első csokoládé Eiffel tornya, mely azóta is emblematikus tárgya lett a francia cukrászdáknak. Évről évre újabb és újabb változatok készítenek a cukrászmesterek, miniatűr és óriási méretben is. Ezekkel az aprólékosan kidolgozott mesterművekkel belvárosi cukrászdákban találkozhatunk.

Fotó: debrand.com

Csokoládé a csokoládédobozban

Egy marcipán virágokkal és étcsokoládé szalaggal díszített virágos ajándékdoboz szintén exkluzív ajándék lehet. Egy valódi cukrászati remekmű. Az étcsokoládéból készült dobozba bármilyen ajándéktárgyat, akár bonbonokat is tehetünk, így tökéletes a meglepetés.

Fotó: instylefashionone

Csokoládékollekció a kifutón

A spanyol Paco Rabanne híres csokoládékollekciója pedig már csak hab a tortán. A divattervező egytől egyig édességbe burkolta modelljeit egy exkluzív bemutató erejéig. Rabanne természetesen nem hétköznapi viseletre szánta kollekciójának ehető darabjait, csak egy érdekes kirándulás volt számára a divat és a gasztronómia összefonódásaképp.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.