Futóbolond

40 km/h-s sebességgel futni

Átlagos halandó képtelen elérni ezt a futási tempót, de egy speciális cipővel az átlagos halandóból is csodafutó válhat. Videó az emberről, akit már büntethetnek gyorshajtásért.

2014.10.30 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Legtöbbünk számára a futás a test karbantartását jelenti: felpezsdíti vérkeringésünket, elégeti felesleges testzsírunkat, izmossá teszi lábunkat, megnöveli tüdőkapacitásunkat. Ám a futók néhány százaléka a minél nagyobb sebesség elérését tűzte ki célul, aminek jól behatárolható emberi korlátai vannak. Elég csak megnézni az olimpiai eredményeket - olyan elképesztően sokat nem fejlődtek az atléták az elmúlt években.



A gyorsabb haladás érdekében tehát itt az idő bevetni a technológiát. Amint az a fenti videón is látszik, egy speciális cipő segítségével egészen megdöbbentő, akár 40 kilométer per órás tempót is el lehet érni. Fejlesztője, Keahi Seymour már gyerekkorában is arról álmodott, hogy gyorsabban fog futni a legtöbb földi állatnál, így felnőve minden idejét az ezt lehetővé technika előállításának szentelte.

Bionikus cipőjének legújabb, tucatnyi korábbi változatára alapuló prototípusa a fent megnevezett sebességre képes. Ám Seymour szerint ez még semmi: a férfi megszállottan dolgozik a tempó továbbnövelésén, célja a 70 km/h elérése "lábon".

Ön szívesen haladna gyorsabban a városban cipővel, mint busszal/biciklivel/autóval?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.