Zöldért

Szelektivity címmel környezetvédelmi játék indult

Iskolai oktatóprogramjának kiegészítéseként a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékot indított a fiatal korosztály számára Szelektivity címmel az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ).

2014.10.29 02:30MTI

Az interneten kitölthető kvízben összesen három szintet kell teljesíteni, és a résztvevőknek minden szinten három perc alatt öt kérdésre kell helyes választ adniuk. A játékot azért készítette el a szervezet, hogy az idei tanévben indított iskolai oktatóprogramján résztvevő gyerekek az iskolán kívül is tesztelhessék és bővíthessék szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tudásukat - közölte a szervezet az MTI-vel.

Az IKSZ szeptemberben indította el iskolai oktatóprogramját, amelynek keretében ingyenes környezetvédelmi tanórákat tart a programban résztvevők számára. Az órákon a gyerekek játékosan tanulhatnak a szelektív hulladékgyűjtésről, annak fontosságáról, valamint arról, hogyan hasznosul újra a szelektíven gyűjtött szemét.

A programhoz eddig 30 iskola csatlakozott, de a szervezet más oktatási intézmények jelentkezését is várja Budapest V., XI., XVI. kerületeiből, valamint Paksról és környékéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.