Egyre többen bánják meg az alagútfület

Fellendülőben a fülcimpavarrás: már ciki a nagy lyuk

Amikor fiatal és vagány az ember, jó mókának tűnik az úgynevezett alagút-fülcimpa, de idővel a bohém lépés visszaüthet: felnőttként könnyen hátrányba kerülhetünk miatta.

2014.10.20 16:00ma.hu
Fotó: Aurora Clinics

Az utóbbi években nagy divat lett - főleg a tinizenekarok hatására - az úgynevezett alagút-fülcimpa, amit először egy kúppal tágítanak ki a kívánt méretre, majd kisebb vagy nagyobb hengereket tesznek a fiatalok a fülükbe, nem ritkán akár az ujjuk is átférne a kitágított lyukon. Csakhogy a fiatalság egy idő után elmúlik, és eljön az az idő, amikor nehogy ciki a fülön tátongó rés, hanem kifejezetten hátrányos is lehet.

Nem csoda, hogy az Egyesült Királyságban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a plasztikai beavatkozások között az a műtét, melynek során összevarrják a megnyúlt fülcimpát. Bár ez a testrészünk viszonylag rugalmas, a végtelenségig mégsem lehet büntetlenül feszegetni a határokat: ha a tágítás elérte a másfél centiméteres átmérőt, akkor esélytelen, hogy valaha magától visszahúzódna a kicsiny húsdarab. Ez pedig azt jelenti, hogy sebészre lesz szükség a helyreállításhoz.

Adrian Richards plasztikai sebész a The Observer című lapnak elmondta, hogy legutóbb egy golfszakértőt kellett kezelnie, aki csatlakozott a profi golfjátékosok szövetségéhez, ám kérelmét csak úgy hagyták jóvá a szervezetben, ha megszabadult a túlfeszített fülcimpájától. Mások a munkavállalás idején bánják meg a fiatalkori divatozást, a sebész praxisában is előfordult olyan eset, hogy valaki egy punk banda tagjaként nyújtotta meg a fülcimpáját, ám később kénytelen volt összevarratni a lyukat, mert tanárként akart elhelyezkedni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól kezdve senki nem tehet azt a fülével, amit akar, de előtte nem árt alaposan átgondolni, hogy milyen következményei lehetnek 10 vagy 15 év múlva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.