Mitől függ?

Ezek a "legszorgalmasabb" és "leglustább" országok

A dél-koreaiak serények, a franciák kényelmesek. Magyarország a középmezőny tetején foglal helyet.

2014.10.18 18:00ma.hu

Vajon mely országok munkavállalói dolgoznak a legtöbbet, és melyek azok, ahol viszonylag keveset kell gályázniuk? Erre a kérdésre kereste a választ Seth Kadish, a Visual Statistix Tumblr-oldal gazdája is, aki nem volt rest, és az OECD nyilvános adatai alapján összeállította a "legszorgalmasabb" és "leglustább" nemzetek térképét.

Kattintson a nagyobb képért!

Kadish az évente ledolgozott munkaórák átlagát és a nyugdíjkorhatárt vette számítása interaktív atlasza elkészítésénél. Minél vörösebb-narancssárgább színben tündököl egy ország, annál szorgalmasabbak a polgárai, míg a legkényelmesebb nációkat sötétkékkel jelölte.

A világszervezet kimutatásai szerint a világ legkeményebben dolgozó emberei Dél-Koreában és Mexikóban élnek, míg a franciák és a németek többre tartják a lazítást és a szabadidő kreatív eltöltését. Mi, magyarok az összesítések szerint évi 1880-1900 órát dolgozunk, amivel a középmezőny felső részében foglalunk helyet. Olyannyira, hogy a kelet-európai országok közül csak Lengyelországban töltenek több időt a dolgozók a munkahelyükön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.