EMMI közlemény

Az Ebola-járvány Európára nézve alacsony kockázatot jelent

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága hivatalos közleményben tájékoztat a minisztérium állásfoglalásáról.

2014.10.16 18:05ma.hu

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár és Kovács Attila helyettes országos tisztifőorvos Brüsszelben részt vett az Európai Unió egészségügyi minisztereinek az Ebola járványról tartott koordinációs ülésén - írja a minisztérium közleményében.

A tagállamok képviselői és az Európai Bizottság egyetértettek abban, hogy a járvány Európára nézve kis kockázatot jelent, de az érintett nyugat-afrikai országokban a nemzetközi közösség gyors cselekvésére van szükség a fertőzés megállítására.

A Bizottság és az európai országok segélyszállítmányokkal, önkéntesekkel segítenek a térségben. Magyarország is felajánlotta, hogy védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket küld a járvánnyal sújtott országoknak.

A tagállamok nagy többsége egyetértett abban is, hogy a fertőzéssel érintett országokból induló utasok reptéri egészségügyi szűrése elegendő biztonsági intézkedés a jelenlegi helyzetben, egyelőre nem szükséges az európai repülőterekre érkező utasok szűrése.

Magyarország kockázati szintje alacsony, de a járványügyi szervek és az egészségügyi ellátó intézmények felkészültek az esetlegesen előforduló esetek diagnosztizálására és ellátására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.