Mégis sok ez

Négyezer fölött az ebola áldozatainak száma

A WHO 8399 fertőzöttről és 4024 áldozatról tud. Az ENSZ számításai szerint a halálos áldozatok között 233 egészségügyi dolgozó is van.

2014.10.12 07:30ma.hu
Forrás: Wikipedia

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az idei járvány kitörése óta összesen 8399 embert fertőzött meg és 4024 áldozatot szedett az ebola.

Az ENSZ számításai szerint a halálos áldozatok között 233 egészségügyi dolgozó is van. Az MTI értesülései szerint a Európai Unió egészségügyi miniszterei a jövő héten egy Brüsszelben rendezett tanácskozáson vitatják meg, hogy milyen közös erőfeszítéseket tehetnek a tagállamok a Nyugat­Afrikában tomboló járvány terjedésének megállítása érdekében.

Az unió soros elnökségét ellátó Olaszország illetékesei azt mondták, hogy a találkozón többek között a repülőtéri biztonsági ellenőrzések szigorításáról is szót ejtenek majd; a cél az, hogy kiszűrhessék a fertőzött betegeket az ebola által sújtott országokból érkező utasok közül.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter már két nappal ezelőtt közös fellépést sürgetett a járvány európai elterjedésének megakadályozására.

Az EU "légihidat" szervez az ebola által leginkább sújtott Sierra Leone, Libéria és Guinea megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.