Nagyon aggasztó a helyzet a Libériában

Tizedére csökkentette egy HIV-gyógyszer az ebolás halálozást?

Hatékony megelőzési intézkedések megtétele nélkül november elejéig húszezerre nőhet a fertőzöttek száma a nyugat-afrikai országokban, és az esetek fele Libériában fog történni.

2014.09.28 09:24ma.hu
Forrás: youtube.com

Két nap alatt 311-gyel nőtt az ebolafertőzöttek száma, és 174-en haltak meg Guineában, Libériában és Sierre Leonéban - közölte az Egészségügyi Világszervezetre hivatkozva az MTI. Szeptember 23-ig 6574-re nőtt a fertőzöttek a száma, és 3091-en haltak meg - összegez az Index írása.

A WTO szerint továbbra is Libériában a legsúlyosabb a helyzet, ahol szeptember 21-től 23-ig, vagyis két nap alatt 178 embert fertőzött meg a kór, és 153-an meghaltak. Egyedül ebben a nyugat-afrikai országban eddig 1830-an haltak meg, és 3458-an kapták meg a fertőzést.

A WTO korábban arra figyelmeztetett, hogy hatékony megelőzési intézkedések megtétele nélkül november elejéig húszezerre nőhet a fertőzöttek száma a nyugat-afrikai országokban, és az esetek fele Libériában fog történni.

Ugyanakkor egy Libéria vidéki területein tevékenykedő orvos bejelentette, hogy pozitív eredményeket ért el az ebolás betegein egy HIV-gyógyszer segítségével. A készítményt 15 betegének adta be, kettőt kivéve mind túlélték a betegséget. Ez hétszázalékos halálozási arány. Kelet-Afrikában a vírus eddig áldozatainak hetven százalékát ölte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.