Váltson kutyapózra, ha hátfájás kínozza!

Fáj a háta? Akkor ne kiskifli-nagykifli pózban szexeljen!

Régóta tartja magát az a hiedelem, miszerint ha egy férfi hátfájással küzd, akkor a legjobb, ha oldalra fordulva, az úgynevezett "kiskifli-nagykifili, vagy "kanál" pozícióban szexel. Most megdőlt az elmélet.

2014.09.11 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Bármennyire is furcsán hangzik, néhány kanadai szakértő szerint ideje elfelejteni az oldalt fekvéses "kiskifli-nagykifli" vagy "kanál" pozíciót, és kutyapózra váltani azoknak a férfiaknak, akik hátfájással küzdenek. Az ontariói University of Waterloo kutatói elektromágneses vizsgálatok tömkelegével gyűjtöttek információkat arról, hogy hogyan hatnak egyes pozíciók és mozdulatok a gerincre, és ez alapján jutottak arra a megállapításra, hogy a kutyapóz meglepő módon sokkal kedvezőbb testhelyzetet jelent a férfiak számára, mint az, ha oldalt fekve próbál mozogni és partnerét kielégíteni - számolt be a "Gerinc" című szakmai kiadványra hivatkozva a Daily Mirror.

A kísérlet során ugyanakkor csak egy bizonyos típusú hátfájásra bizonyult jó módszernek a kutyapózra váltás: azoknál javasolt ez, akiknek nehézséget okoz, szúró fájdalommal jár a lábujjuk megérintése. A kutatók büszkék arra, hogy első alkalommal fogalmaztak meg ajánlást kifejezetten azok számára, akik maradandó károsodás miatt fájlalják a hátukat, de az intim helyzetekről még nem szeretnének lemondani. Most úgy tervezik, hogy a következő hónapokban hasonló jellegű vizsgálatokat fognak végezni a gerincfájós nőkkel kapcsolatban és közzéteszik azok eredményeit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.