Vásárlási szokásainkon változtatnának

Hamarosan itt az első Piacok napja

Piacok napja néven szervez hagyományteremtő szándékkal programot szeptember 13-án a budapesti Erzsébet téren a Nem Adom Fel Alapítvány. Az eseménnyel a városlakók vásárlási szokásait kívánják megváltoztatni.

2014.09.11 07:34MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó szervezet azokat a bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kézműves piacokat kívánja népszerűsíteni, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják - olvasható az alapítvány közleményében.

Az Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac, a további árusító standokra pedig bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kínáló árusok, civil szervezetek. A rendezvényhez szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolhapiac is.

A rendezvény üzenetének közvetítéséhez mások mellett olyan ismert előadók is csatlakoztak mint Németh Juci énekes, vagy Kecskés Karina színművész, akik nem csak nevükkel, de zenéléssel és árusítással is kiveszik részüket a munkából.

Az akció bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segítő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, amelynek hivatalos nagykövetei Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekes székes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella műsorvezető, és Feke Pál Junior Prima- és Artisjus díjas színművész, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.