Mozdulj!

Több ezren vettek részt a családi mozgásfesztiválon

Hat-hétezren látogattak ki a vasárnapi Coca-Cola Testébresztő XVI. Családi Mozgásfesztiválra, amelyen 90 mozgásfajtát próbálhattak ki az érdeklődők a fővárosi Kopaszi-gáton.

2014.09.08 11:44MTI
Fotó: Facebook/Coca-Cola Testébresztő

A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) hétfői tájékoztatása szerint a korábbi évek női sportnapjainak lebonyolítását követően idén úgy döntött, az egész családra kiterjeszti a programokat. A rendezvényt követően Czene Attila, az MSZSZ elnöke úgy értékelt: elérték a céljukat.

"Sokan óva intettek bennünket, hogy ingyenes programokat hirdessünk meg, mondván, hogy az emberek nem fognak eljönni, mert nem érzik majd az értékét. Ehhez képest most többen voltak, mint a tavaly. Azt is örömmel láttam, hogy nemcsak a fiatalabb hölgyek látogattak ki, hanem férfiak, gyerekek és nagyszülők is" - mondta Czene Attila.

Magyarországon egyre nő a sportoló emberek száma - hangsúlyozta a Családi Mozgásfesztivál fővédnöke, Simicskó István sportért felelős államtitkár.

"Ahogy ezen a rendezvényen is érzékelhető, évről évre a lakosság egyre nagyobb hányada mozog rendszeresen. Az elmúlt három esztendő munkájának köszönhetően öt százalékról 15 százalékra nőtt a sportoló felnőttek száma, sportoló gyermekből pedig százezerrel lett több" - nyilatkozott az államtitkár. Hozzátette: szeretnék, ha 2018-ra 500 ezer igazolt utánpótláskorú sportoló lenne az egyesületeknél, és több mint egymillió gyermek sportolna mindennap, legalább az iskolai testnevelés keretei között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.