Futás!

Elrajtolt a Sportol a nemzet szabadidősportos mozgalom

Hódmezővásárhelyen elrajtolt vasárnap a Sportol a nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek.

2014.09.07 16:59MTI

A távlati célok között szerepel az is, hogy a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódjanak a kezdeményezésbe.

A szervezők tájékoztatása szerint a Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezett nyitóünnepségen részt vett Czene Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidős sportokért felelős alelnöke, aki egyben a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

"Ennek a mozgalomnak a legfontosabb célkitűzései egybecsengenek a Magyar Szabadidősport Szövetség küldetésével, azaz minél több embert ösztönözni arra, hogy minél többet sportoljon, így örömmel vállaltam a kezdeményezés fővédnökségét" - mondta az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Czene Attila, aki 200 métert úszott is a résztvevőkkel.

A program Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében indul el, majd a tervek szerint 2015-től Kárpát-medencei szintűvé bővül.

A mozgalom alapját a www.sportolanemzet.hu honlap biztosítja. A weboldalon az érdeklődők egy ingyenes regisztráció után megkapják kártyájukat, amellyel egyénileg és családi kategóriában gyűjthetnek pontokat, versenyezhetnek a nyereményekért a kezdeményezéshez csatlakozott a sportlétesítményekben. Ezekben a komplexumokban, edzőtermekben jelentős kedvezménnyel lehet majd belépőt váltani a kártyatulajdonosoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.